DIT is DNB expertmeeting, 9 april 2024: thema Cybersecurity

DIT is DNB expertmeeting, 9 april 2024: thema Cybersecurity

Tijdens de DIT is DNB expertmeeting op 9 april a.s. staat het onderwerp cybersecurity centraal. Vrijwel iedere IT-professional binnen de financiële dienstverlening heeft direct of indirect te maken met het werk van DNB. Een mooie aanleiding om geïnteresseerden een kijkje in de IT-keuken van DNB te geven.

Vrijwel iedere IT-professional binnen de financiële dienstverlening heeft direct of indirect te maken met het werk van DNB. Een mooie aanleiding om geïnteresseerden een kijkje in de IT-keuken van DNB te geven. Tijdens de DIT is DNB expertmeeting op 9 april a.s. staat het onderwerp cybersecurity centraal.

 • 📅dinsdag 9 april 2024
  🕛15.00 – 18.00 uur
  🚩DNB, Amsterdam

In deze editie:

 • Hoor je van Jeroen van Kesteren, Chief Information Security Officer (CISO) van DNB, hoe DNB zich inzet om de cyberweerbaarheid van de financiële sector te verhogen, maar ook wat DNB zelf doet aan cyberweerbaarheid. Zo vertelt hij iets over de impact van de TIBER-test* die op DNB is uitgevoerd.
 • Vertelt Aart Jochem, CISO Rijk bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over hoe de Rijksoverheid zich weerbaar maakt tegen digitale dreigingen en de thema’s die nu spelen bij het Rijk.
 • Kom je in de verschillende break-outsessies meer te weten over:
  • het team Digital Forensics, de digitale detectives van de Nederlandsche Bank.
  • de invulling van de white, blue en red-team rollen bij DNB, als verdieping op de presentatie van Jeroen van Kesteren.

Nieuwsgierig geworden? We ontmoeten je graag! Met dit formulier kun je jezelf aanmelden.

*TIBER staat voor Threat Intelligence Based Ethical Red-teaming. Binnen dit programma testen financiële instellingen hoe weerbaar ze zijn tegen geavanceerde cyberaanvallen. Dit gebeurt met testaanvallen, die zijn gebaseerd op realistische dreiging. Ze worden uitgevoerd door cybersecuritybedrijven en begeleid door DNB. Een instelling kan niet slagen of zakken voor zo’n test. Doel is om inzicht te krijgen in haar sterke en zwakke punten en om beter te worden. Instellingen delen hun ervaringen en verbeterplannen met elkaar. Zo profiteert de gehele sector van een test.

Aanmelden is niet meer mogelijk