Gedragsverandering cruciaal bij security-awareness

IT Trendsonderzoek 2024 van Supply Value: trend 5 security awareness

Cyber- en datasecurity spelen een belangrijke rol binnen organisaties. Bij 90 procent van de security-incidenten gaat het om een menselijke fout. Om de organisatie goed te beschermen is het essentieel dat het personeel zich bewust is van de digitale gevaren, maar ook begrijpt hoe het gedrag aan te passen; dit noemen we security-awareness, de nummer 5-trend in het IT Trendsonderzoek 2024 van Supply Value.

Voorbeelden van zulke menselijke fouten zijn het klikken op verkeerde links, een ongeautoriseerd persoon toegang geven tot it-systemen of gebouwen of het overmaken van geld in opdracht van een crimineel die zich voordoet als de ceo.

Toenemend belang

De noodzaak voor het ontwikkelen van security-awareness binnen de organisaties wordt steeds duidelijker. Uit het IT Trendsonderzoek 2024 blijkt dat security-awareness bij 84 procent van de bedrijven een hoge of zeer hoge prioriteit heeft. Dit is een toename ten opzichte van vorig jaar waar namelijk circa 72 procent aangaf dat security-awareness prioriteit had binnen de organisatie. Dit laat zien dat het belang van een goede security-awareness binnen organisaties alleen maar toeneemt.

Bron: Artikel Sander Hulsman op computable.nl | Klik hier voor het originele bericht