Vacatures IT Risk Professionals
Lotte Reesink

Onze IT-kosmopoliet met social skills

Interview met Lotte Reesink - Advisor | Assurance | IT audit SOCR

Een ding wist Lotte zeker: reizen hoort bij haar leven, en dus ook bij haar werk. Niet voor niets koos ze voor een studie International Business en een werkgever die wereldwijd actief is. En niet voor niets gaven wij deze zeer sociale IT-auditor een internationaal portfolio.

Mijn eerste reis alleen maakte ik toen ik net van de middelbare school kwam. Ik verbleef een maand bij verschillende gastgezinnen in Japan. Daar ontdekte ik dat alles wat je als “normaal” beschouwd in een andere context helemaal niet zo normaal is; ik at met stokjes, sliep op de grond en groette mensen met een buiging in plaats van een hand. Een wijze les die ik bevestigd zag toen ik tijdens mijn studie met mijn vader – ik heb het niet van een vreemde – mee op zakenreis mocht naar Zuid Korea. Waar we in Nederland in twee dagen een deal rond kunnen maken, is het daar belangrijk om eerst veel tijd in de relatie te steken.

Die ervaring is waardevol in mijn werk met internationale klanten. Ons Service Organizations Control Reporting (SOCR) team is de afgelopen jaren snel gegroeid. Onze klanten zijn organisaties waar andere bedrijven hun IT-diensten aan uitbesteden. Middels onafhankelijke audits helpen wij hen te rapporteren over hun beheersmaatregelen. Zo kunnen zij richting hun klanten een stukje zekerheid te verschaffen over de IT-diensten die zij leveren. We dragen bij aan vertrouwen in de markt, dat maakt een SOC rapportage een ontzettend mooi product. Binnen ons team ben ik actief betrokken bij het werven van nieuwe collega’s, zeker nu we zo snel groeien.

Natuurlijk heb ik mijn vinger opgestoken voor de internationale opdrachten en accounts; ik zit zeker een week per maand in het buitenland, van Parijs tot Kopenhagen en van Dublin tot Stockholm. Ik vind het mooi dat EY rekening houdt met wat ik belangrijk vind in mijn werk. Als het enigszins lukt, probeer ik er een vrije dag bij aan te knopen natuurlijk!

Ik dacht altijd dat ik werk en privé strikt gescheiden zou gaan houden, maar in de praktijk zijn collega’s vrienden geworden. Toen ik in december voor vakantie in Nieuw Zeeland landde met een enorme jetlag, was ongeveer het eerste wat ik zag het EY kantoor. Ik vond dat zo bijzonder, helemaal aan de andere kant van de wereld! Het gaf me een trots gevoel. En ook heel vertrouwd; alsof ik zo even binnen kon lopen om met mijn collega’s in Auckland een koffie te doen.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 29-3-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITRiskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956