Vacatures IT Risk Professionals
Joris Kuilman

Onze cyber Winston Wolfe

Interview met Joris Kuilman - Senior Manager | Tech Consultancy | Cyber security - EY

Toen we Joris vroegen met welk filmpersonage hij zijn huidige rol bij EY zou vergelijken, hoefde hij niet eens heel lang na te denken. ‘I’m Winston Wolfe. I solve problems’, citeert hij met een grijns uit zijn favoriete film Pulp Fiction. Het zijn niet de eenvoudigste vraagstukken waar Joris aan werkt overigens; hij is cybersecurity expert en leidt het cybersecurity team.

Ons team werkt veel voor de overheid. Een complexe omgeving, waar informatiebeveiliging natuurlijk van het allergrootst belang is. Juist het doorzien van die complexiteit, en deze vertalen naar werkbare vormen om cyberrisico’s en -dreigingen onder controle te krijgen, is wat mijn werk spannend maakt.

Mijn achtergrond helpt daarbij; ik begon als software engineer (MSc) en heb later, toen ik al bij EY werkte, heel bewust een postdoctorale opleiding Management Consulting gevolgd. Nu kan ik zowel vanuit het beleids-  of businessperspectief als vanuit de technische invalshoek naar vraagstukken kijken. Ik vind het fijn om zowel strategisch als praktisch te kunnen denken in mijn werk.

Je zou kunnen zeggen dat ik in zekere zin alsnog doe wat ik als kleine jongen wilde worden: loodgieter – net als mijn vader – en brandweerman: problemen oplossen. Het zijn alleen wat andere problemen dan ik toen dacht.

Ik voel me na 10 jaar stevig in mijn rol als ervaren adviseur voor mijn opdrachtgevers. Daarnaast ben ik natuurlijk manager en heb ik er plezier in om collega’s op te leiden en een mentor voor ze te zijn. Dat is een belangrijk deel van mijn rol, want ons team is in de afgelopen jaren gegroeid van 12 naar 37 mensen. We zijn een hecht team waar ik trots op ben. In de afgelopen jaren is slechts één collega vertrokken.

In mijn vrije tijd ben ik een behoorlijk fanatieke fietser. Ik kom ook geregeld op de racefiets of op de speedpedelec naar kantoor. Verder maak ik graag uitstapjes met mijn zoontjes Jules en Casper. Ze zijn twee en vier, dus het wordt meestal de speeltuin of de dierentuin.

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 19 mei 2019
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITRiskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.