Vacatures IT Risk Professionals
Erin Otten

Onze digitale transformator

Interview met Erin Otten - Manager consultancy Digital Strategy & Transformation bij EY

Erin adviseert en begeleidt organisaties bij hun digitale transformatie. Er zijn verrassend veel parallellen met zijn favoriete sport. “Ook bij complexe transformaties is de bal niet rond. Het ‘spelverloop’ is hierdoor uitdagend en soms onvoorspelbaar. Net als bij rugby komt het daarom aan op de juiste strategie, krachtenbundeling, samenwerking én wendbaarheid.”

“Op dit moment begeleiden we een groot internationaal sportmerk die de stap naar intelligent automation maakt. We bouwen robots die tijdrovend werk uit handen nemen. Los van de technische uitdaging, is dit een enorm ingrijpende verandering voor de organisatie. Ze moeten zichzelf als het ware opnieuw uitvinden, want de nieuwe technologie zorgt ervoor dat veel medewerkers hun werkzaamheden zien veranderen. Wij managen dit proces met een team van ruim 15 EY-ers uit verschillende disciplines, uit meerdere landen.

Je begint met een analyse en daarna ga je schetsen. Dat doe je met elkaar, als team met de klant. Waar wil een organisatie naartoe? Wat is er nodig om ook in de toekomst te kunnen voorzien in de behoeften van hun klanten?

En dan: welke technologie hoort daarbij? Niet eenvoudig, zeker nu technologische ontwikkelingen steeds sneller gaan, en de wereld in rap tempo verandert. Mijn master in  business administration en het feit dat ik ooit gestart ben als developer, helpen me enorm bij het adviseren over digitale oplossingen en business transformaties.

Vaak zie je dat technologie en nieuwe organisatievormen nog niet eens de spannendste aspecten van een project zijn. De mens is van nature niet dol op verandering. Dus vooral de informatieoverdracht, de coaching en het creëren van draagvlak zijn essentieel. Met elkaar zorgen we ervoor dat elke transformatie ook voor de medewerkers van een organisatie plezierig en goed verloopt. Dat maakt of breekt het succes van de verandering, daar ben ik van overtuigd.

Ik maak in mijn werk veel gebruik van methoden en technieken gebaseerd op agile. Ik geloof in korte lijnen, intensieve en doelgerichte samenwerking en concreet resultaat. Niet voor niks is scrum, een van de meest toegepaste agile werkwijzen. Ook dit komt uit de rugbysport. Het is best een harde sport, maar tegelijk één van de weinige sporten waar je elkaar echt nodig hebt om te kunnen winnen. Vertrouwen, discipline en teamspirit vormen de basis.”

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 13 mei 2019
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITRiskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.