Vacatures IT Risk Professionals

Chief Information Security Officer nu belangrijker dan ooit!

Bron: IMF - 08 juli 2020

De coronacrisis is het begin van een nieuw tijdperk, want sinds de coronacrisis werkt meer dan de helft van de werknemers thuis. De trend van het thuiswerken zet door want steeds meer bedrijven hebben gezien dat thuiswerken wel degelijk vele voordelen heeft en ook veel medewerkers zijn enthousiast. Maar er zitten ook nadelen aan. Het aantal cyberaanvallen is meer dan verdubbeld en de gevolgen zijn vaak niet te overzien. Adequate kennis over informatiebeveiliging is daarom nu en in de toekomst van groot belang!

Sinds het RIVM het advies heeft afgegeven om zoveel mogelijk thuis te werken, is Nederland massaal thuis aan de slag gegaan. Veel bedrijven hadden op dat moment nog niet de juiste thuiswerkfaciliteiten voor hun medewerkers en ook was de informatiebeveiliging niet altijd op orde. Doordat er plotseling erg veel mensen thuis aan het werk waren, ontstond er een extra belasting met het bedrijfsnetwerk en IT teams hadden het druk. Daarnaast is ook het aantal cyberaanvallen ook meer dan verdubbeld. Omdat het werken vanuit huis nu steeds populairder en gangbaarder wordt, staan de informatiebeveiligers van bedrijven voor nog grotere uitdagingen. Deze situatie laat nogmaals zien dat informatiebeveiliging een zeer complex en snel veranderend vakgebied is waar in geïnvesteerd moet blijven worden!

IMF Academy biedt de opleiding ‘CISO in de publieke sector’ aan, om (aankomende) werknemers de allernieuwste kennis van informatiebeveiliging in publieke sectoren bij te brengen. De Chief Information Security Officer is een informatiebeveiligingsdeskundige wie verantwoordelijk is voor het identificeren, voorkomen en verminderen van (technische) beveiligingsrisico’s. In deze training worden verschillende aspecten behandeld. Naast alle kennis om op het hoogste niveau van informatiebeveiliging te functioneren, wordt onder andere ook de benodigde technische kennis om met informatiebeveiligingspecialisten te kunnen communiceren behandeld. Deze training voorziet dus van alle kennis om informatiebeveiliging op een strategisch en tactisch niveau in uw eigen organisatie te verbeteren!

Meer informatie of inschrijven

Meteen inschrijven? Dat kan hier! Wil je meer informatie over deze cursus? Vraag dan een brochure aan. Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITRiskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956