Vacatures IT Risk Professionals

“Een cyberverzekering tilt de beveiliging naar een hoger plan”

Bron: Verbond van Verzekeraars - 09 december 2021
Hij was als kind al in de ban van het wereldwijde web en die liefde is nooit meer overgegaan. Joseph Shenouda is cybersecurity-expert en maakt van zijn hart geen moordkuil. “Het wordt hackers nu veel te makkelijk gemaakt. Bedrijven hebben soms hun ramen en deuren wagenwijd openstaan. Dan zijn ze natuurlijk zo binnen.”

Het verhaal van Joe, zoals hij zichzelf noemt, stond op de agenda van het Boef de baas-event 2021. Helaas gooide corona roet in het eten en moest Shenouda verstek laten gaan. Een paar weken na het event is hij weer fit genoeg om alsnog zijn verhaal te doen. “Ik heb het gelukkig niet zo erg gehad als veel anderen, maar je merkt het wel.”
Het gesprek vindt plaats via Teams en Shenouda blijkt een veelzijdig expert. Hij is begonnen als installateur van securitysystemen, al tijdens zijn studie, en heeft daarna de overstap gemaakt naar de consultancy. “Of ik nou bedrijven informeer, adviseer of training geef, mijn hoofdboodschap is altijd dat je veel kunt doen, maar dan wel diep genoeg moet graven naar de risico‘s. Als je een schat in huis hebt, moet je die beschermen. Dat snapt iedereen. De meeste bedrijven weten ook heel goed wat de risico’s zijn, maar ze doen te weinig.”

Ga naar de longread >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

ITRiskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.